sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Osallistu, allekirjoita adressi!

Uusi Kurvi Blogi kantaa huolta maamme merkkihenkilöiden arvostuksesta – ja sen puutteesta. Historian kirjoittavat voittajat ja silloin moni tärkeä ihminen jää varjoon, unohdukseen, syntipukiksi.

Emil Skogin muisto on nostettava unohduksen alhosta!


Emil Skog. Kuva: Turun SDP.
Emil Skog (30.6.1897–20.9.1981) oli mm. puolustusministerinä Paasikiven ja Kekkosen aikana vuosina 1948-50, 1951-53 ja 1954-57. Hän johti poliittisella urallaan kahta puoluetta (SDP ja TPSL).

Voimme vain kuvitella, millaisessa ahdingossa esimerkiksi maamme musiikkivienti nyt olisi, jos Emil Skogia ei olisi aikanaan ollut.

Lupsakka, hyväntahtoinen ja poliittisesti vaaraton nykyinen puolustusministerimme toteaa:

Emil Skog oli kaiken kaikkiaan merkittävä poliittinen figuuri.

Ottakaamme kaikki osaa Emil Skogin rehabilitointiin! Emil Skogille patsas! Ja näköispatsas! Ei mikään tekotaiteellinen häkkyrä, johon ihmiset jäävät jumiin tai hukkuvat humalassa.

Liitä tämän entryn alle nimesi adressiin. Se toimitetaan Eero Heinäluomalle heti, kun nimiä on kertynyt 150 000 tai enemmän. Kerro samalla, miten Emil Skogin muisto on vaikuttanut Sinuun tai läheisiisi.

7 kommenttia:

pässi kirjoitti...

Meidän faija luki aina koko perheelle Emil Skogia jouluaattoiltoina ennen kuin aloimme syömään karjalanpaistia ja makaroonilaatikkoa.

Mademoiselle Vosges kirjoitti...

Emil Skogiin liittyy paljon rakkaita muistoja erityisesti eläkeläissosiaalidemokraattien Vanhat toverit - Aatteen miehet -järjestön osalta. Emil Skog oli eräänlainen prefeministi ja ylläpiti toverimetaforaa oassa työssään, siirtäen sen samalla eteenpäin tuleville sukupolville. Kannatan Emil Skog -näköispatsaan pystyttämistä Kampin ostoskeskuksen edustalle ravintola "Campin" puoleiselle agoralle.

Ilbis kirjoitti...

Mä en varmaan ikinä unohda kuinka Emil ratkaisi MM-finaalin 1973. Sellaista pääpuskua tuskin tullaan enää näkemään, olihan Emilin ulottuvuus ihan omaa luokkaansa.

Patsasta pystyttämään, sanon minä!

Anonyymi kirjoitti...

Moro, UK!

Hauska juttu, sano! Kaverillani Möttösellä on jo vuosia ollut tapana kajauttaa ilmoille jokin maanmainio Emil Skog -sitaatti aina voittaessaan minulta pisteen kössissä. -Syökööt leivoksia! M vielä huikkasi perääni viime salivuorollamme, matsin jo päätyttyä.

Terv. hämis

Vilma kirjoitti...

Patsaan voisi sijoittaa Messukylään, jonka puolustustaisteluihin Skog osallistui.

Ehdotan patsaan nimeksi "Emil ja Aune". Näköispatsaassa olisivat Emil ja hänen puolisonsa, sosialisti ja lotta Aune Skog.

Ilbis kirjoitti...

Hei, kuka varasti Emilin kuvan?

Kai sä oot Lacce jo tehnyt ilmoituksen kansallisaarteen katoamisesta?

Ilbis kirjoitti...

Aha, pitkä kyntinen taisi potea liian kovia oman tunnon tuskia.

Hyvä näin.