keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Haastoi oikeuteen

Kaikkeuden tohtori, professori Alpo Rusi haastoi Suomen valtion, sen kansalaiset ja sitä tukeneet ulkomaat oikeuteen maineensa tärvelemisestä. Suomen valtio osallistui 2000-luvun alkupuolella Alpo Rusia koskevaan esitutkintaan, jossa pyrittiin selvittämään, miten paljon ja minkälaisia tietoja hän oli antanut Saksan Demokraattiselle Tasavallalle. Uusi Kurvi Blogi tavoitti Alpo Rusin intiimistä illanvietosta Tapani Ruokasen kelolinnassa Levillä. Siitä ei sen enempää.

Kysyimme myös kansalaisilta, millä tavoin Alpo Rusin maine tahriintui heidän mielestään.

Liisa-Anitta Soisalo, 45, Kuhmo

"Alpo... Rusi? Jaa, en ole koskaan kuullutkaan. Onkos hän se Sielun Veljien entinen kitaristi?"

Toivo Suutarla, 66, Tervo

"Kyllähän se tahriintui. Ei sillä tavalla saa kirjoittaa entisestä olympiavoittajasta. Yhdistetystäkös hän sen kullan sai?"

Minna Kotala, 35, Janakkala

"DDR:lle vakoili? Joo, kun mä siitä kuulin, niin päätin, että enää en äänestä Vasemmistoliittoa. Sääli, ja niin lahjakas lääkäri. Kotkasta olen minäkin ja kyllä harmitti!"

Suleyman Haddad, 40, Pori

"Katselin juuri silloin Euroviisuja, joten en huomannut koko tapausta. Mutta jälkeenpäin luin lehdestä ja ajattelin, että joku roti on oltava nuorisollakin".

1 kommentti:

pässi kirjoitti...

Ruokasen kelolinnan intiimit hetket tullaan julkaisemaan syksyllä 2011 PDF-dokumenttina Ulkopolittisen instituutin ja Uusi Kurvi Blogi Kustannuksen yhteisprojektina. Tiedon keruu on alkanut. Kansalle jää odotus, spekulointi, luottamus.