maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Miksi ihmiset juoksevat metroon?


Terve! Henrikki täällä. Kesä tulee, vastauksia on edelleen monta vastaamatta, mutta eihän teillä kiire ole, eihän? Kiirettä käsittelee omalla tavallaan myös tämän päivän kysymys- ja vastausyhdistelmä. Naattikaa, sanoisi savolainen!


Nimimerkki julmari vollikka puntaroi, miksi ihmiset juoksevat metroon tai raitiovaunuun. Kaupunkitilallista pohdiskelua – hienoa julmari! 


Henrikin vastaus: Hyvä julmari, vastaus on helppo. Ihmiset juoksevat esimerkiksi metroon, koska he ovat yhteiskunnassa hyväksytyiksi todettujen mallien ja arkipäivän todellisuutensa orjuuttamia ehdollistuneita pösilöitä, joilla on kiire hautaan. Jos he eivät juoksisi metroon, he joutuisivat odottamaan paikoillaan jopa neljä minuuttia. Sepä olisikin kauheaa, sillä joutuuhan sellaisessa tilanteessa tekemisiin esimerkiksi ajatustensa (gulp!) kanssa, ja tiedä vaikkapa joku hullu tulisi juttelemaan! Siinä sitä olisi suorituspaikan kahviautomaatilla päiviteltävää seuraavaksi aamuksi.


Itse muistan tunteneeni suurta mielihyvää todistaessani erästä asiaan liittyvää pikku tapahtumaa taannoisena aamuna Sörnäisten metroasemalla Helsingissä: oli ns. töihinmenoaika, ja taas kerran tusinoittain yhteiskuntamme suorittajayksikköjä repesi raviin kuullessaan saapuvan metron huminan. Tätä todistaessaan eräs laitapuolen filosofin näköinen herrasmies urahti äänekkäästi: “mihin helvettiin teillä on kiire?”


Niinpä niin, sinnepä sinne! Hauskaa kesää, kyselkää, Henrikki vastaa kun ehtii!


4 kommenttia:

Mademoiselle Vosges kirjoitti...

Revetä raviin, luisua laukkaan. Ihminen on ihmiselle poni.

Ruzaccho kirjoitti...

Näin kesäaikana metron vuoroväli on kahdeksan pitkää minuuttia. Parhaimmillaan hivenen hikisessä, kusenhajuisessa luolassa lystikkäiden asunnottomien sekakäyttäjien ynnä sokerikrapulassa tärisevien teinien seurassa.

Toki kesäaikana voi myös käyttää polkupyörää metron korvikkeena. Tai lähteä maalle, jossa metroon juoksemisen sijasta katsellaan kumpupilvien heittämien varjojen etenemistä ohrapellon yllä.

annareetta kirjoitti...

juoskaa, kuolkaa!

ydgwwsqcp kirjoitti...

YmqUZT wpdagavpqgbo, [url=http://bzpggitzfeme.com/]bzpggitzfeme[/url], [link=http://asovzmmccoke.com/]asovzmmccoke[/link], http://zldaqxpaqkxp.com/