perjantaina, elokuuta 29, 2008

Espoon kaupunki palkitsee lapsineron

Pamputin Minnaa puolipehmeällä lerssilläni peräreikään, kunnes yllätyksekseni tulin. Hän oksensi samalla. Ihminen on aina jostain päästä auki, tuumin itsekseni ja pyyhin vehkeeni 90-lukulaisilla tribaalikuvioilla kirjailtuihin puuvillalakanoihin.


- Menisit vittu spydää vessaa, sanoin vihaisena, kun Minna oli tyhjentänyt vatsansa ja alkoi jo kakoa sappea Ikeasta ostetuille tyynyillemme.


Silloin heräsin ja ymmärsin, että se kaikki olikin ollut vain unta.


Veikko Tiistenoja: Ajoneuvolla kaupunkiin (Teos, 2008)


Tuusulalainen kirjailija Veikko Tiistenoja (s. 1961) on tänä vuonna ehdolla Espoon kaupungin 36-vuotisjuhlavuoden kulttuuripalkinnon saajaksi.

Esikoisromaanillaan Ulpukkani, lumpeeni (Teos, 2006) itsensä kertaheitolla läpilyönyt Tiistenoja syntyi Ruotsin Södertäljessä ja muutti sittemmin Espooseen, jossa hän työskenteli seurakunnan nuorisotyöntekijänä. Toinen romaani, Mökki silmässäsi (Teos, 2007), jäi vähemmälle huomiolle. Viimeisin kirja, kymmenestä löyhästi toisiinsa liittyvästä novellista koostuva Ajoneuvolla kaupunkiin (Teos, 2008), keräsi lopulta myös ostavan yleisön huomion.

Espoon kaupungin 36-vuotisjuhlapalkinto luovutetaan voittajalle 30.11. LänsiAuto Areenalla stunt-näytöksen jälkeen palavaan moottoripyörään käärittynä.

Ei kommentteja: